logo

prik
 
 
prik
vm

 

2002.09.21
En flot 9. plads blev det til for det tunge herrelandshold i firer uden styrmand.

   

 

2002.09.20 af: Mette Bacher
Det ville nærmest være et under, hvis den tunge danske firer med Leo Horsted, DSR, Anders Moustgaard, KR, Jacob Jespersen, KR & Gunnar Levring, DSR, kunne kvalificere sig til A-finalen ved VM i Sevilla.

Men i semifinalen kæmpede danskerne virkelig for sagen - og selvom de aldrig nåede i nærheden af den adgangsgivende 3. plads, blev der arbejdet 100% hele vejen gennem løbet.
De fire roere, der trænes af Ian Baden gjorde det fint i betragtning af, at konstellationen i fireren er forholdsvis ny.
Danskerne blev nummer fem og ror B-finale lørdag, hvor en avancering fra firerens niendeplads i fjor, vil være et flot resultat.

   

 

2002.09.17 af: Mette Bacher
- Vi er helt oppe at køre over det. Vi roede, som vi skulle og selvom vi havde en blandet start efter de første fem tag, lykkedes det.
Ordene kommer fra 28-årige Anders Moustgaard fra Københavns Roklub, der tidligere i dag roede sig til semifinalen i mændenes tunge firer uden styrmand.

Sammen med Gunnar Levring, DSR, Jacob Jespersen, KR & Leo Horsted, DSR, var Moustgaard ude i blandet opsamlingsløb med det in mente, at chancerne for at komme videre til semifinalen, var yderst rimelige.
Italienerne tordnede derudaf og lagde sig i føring fra start til mål, mens den bulgarske båd - og den danske kæmpede side om side hele banen igennem. Det fjerde hold i opsamlingsløbet, Grækenland, fik aldrig en jordisk chance for at lege med.

- Vi frygtede ellers det værste, for at ro i medvind er bestemt ikke vores stærkeste side, og vind var der nok af, fortæller Anders Moustgaard i telefonen fra Sevilla.
- Nu ærgrer vi os over, at vi ikke slog den bulgarske båd, for det kunne vi sagtens have gjort. Vi følte faktisk, at vi havde luft og motivation nok til at ro fire kilometer mere, siger Anders Moustgaard.

I modsætning til det øvrige landshold, valgte de fire roere og deres træner, Ian Baden, at henlægge træningslejren til Ry, fordi netop Anders Moustgaard skulle passe sit arbejde. Derfor blev det bare til en enkelt uges træning i Østrig, sammen med de øvrige danskere, inden hele landsholdet rejste til Sevilla.

Dermed er to danske både klar til semifinalerne torsdag og fredag - begge mandskaber ror firer uden styrmand - henholdsvis let og tung.

De øvrige danske både ror opsamling i morgen, mens letvægtsotteren, grundet få deltagende nationer i denne bådtype, ror semifinale torsdag.

Sådan blev blev resultatet i danskernes løb:
1. Italien: 5.57.56
2. Bulgarien: 5.59.90
3. Danmark: 6.01.77

   

 

2002.09.11 af: Mette Bacher
Fire tunge mænd og 400 liter cacao er ingredienserne i Dansk Ronings tunge firer uden styrmand, der om få dage drager mod VM i Sevilla.

I modsætning til de andre danske VM-mandskaber har besætningen i båden valgt at træne hjemme, og det foregår på Knudsø i Ry.

Gunnar Levring, Jacob Jespersen, Anders Moustgaard & Leo Horsted, der trænes af Ian Baden, har sat sig beskedne mål, når det drejer sig om en dansk placering i Sevilla.

Man er tilfreds med en placering mellem 9-12 og Ian Baden mener dermed, at mandskabet kan vise Dansk Forening for Rosport og Team Danmark, at der grundlag for støtte til båden.

Udover den financielle del af kagen, er holdet sponsoreret med 400 liter cacaomælk fra Arla Food og desuden har mandskabet, sammen med reserven Ulrik Ralfkiær, fået stillet en lille lejlighed i en nedlagt landejendom til rådighed i nærheden af træningsbanen i Ry.

I dag bringer Morgenavisen Jyllands-Posten en større artikel om roerne, illustreret med et stort farvebillede, i avisens sportstillæg på side 15.

prik
  Webmaster: Ulrik Ralfkiær, Billeder: Ian Baden, Anders Moustgaard og Søren Madsen  
prik